Bir Düşün İstersen


Bu sıralar "zamanında yaptığımız iyi yada kötü şeyler eninde sonunda karşına çıkıyor" sözünü düşünüyorum. 

Gerçekten de zamanında kim kime ne yaptıysa ve kim kime ne yaşattıysa yaşatmadan olmuyor. Birinin acı çekmesine sebep olduysan ve onu kahrettiysen eninde sonunda sen o acının da beterini yaşıyorsun. Belki o an farkına varmıyorsun, anlamıyorsun. Ama bir anda dank ediyor kafana. Neye uğradığını şaşırıyorsun, hayatın adaletine şaşıyorsun, nutkun tutuluyor. Ah diyorsun ah, ben nasıl anlamadım. 

Bazı duygular bazen öyle gürleye gürleye akıyor ki önüne ne kadar engel yığmaya çalışsan da engel olamıyorsun. Belki de kendini koyacaksın önüne, o duygu seni yıkacak, yakıp geçecek ama engel olacaksın. İzin vermeyeceksin yaşanmasına. Sonra , yıllar yıllar sonra hatta, o engele çok fena tosluyorsun. O zaman gürleyen şey ,çığ misali üstüne yığılıyor. Ve bunun geri dönüşü yok biliyor musunuz? O an yaptınız, bitti. Zamanı geri alamadığımız gibi başkasına hissettirdiklerimizi de asla unutturamıyoruz. Belki o bilmiyor senin ne hale geldiğini ama senin bilmen ondan daha beter oluyor.

Bir duyguyu evrene salıyorsun ve o eninde sonunda dönüp dolaşıp seni buluyor ve tam yüreğinin ortasına saplanıyor.  Hiç gitmiyor bir daha.

O yüzden ağzımızdan çıkan her kelime sihirli, yaşadığımız her an büyülü. Hepsi bize ait. Bizden çıkıp bumerang gibi geri geliyor.Birine bir şey söylerken veya yaparken dikkat etmeli.Kelimeleri özenle seçmeli. Her şeyin aslında bizim için olduğunu unutmamalı.Yoksa öyle bir tosluyoruz ki, acısı asla geçmiyor.Ben bunu şu an yapıyorum ama ileride aynısını bende yaşar mıyım diye az da olsa düşünmeli. Çünkü başta da dediğim gibi yaşattığını yaşamadan bitmiyor hiçbir şey...


Mehmet Güreli - Kimse Bilmez Dinleyelim o halde...


#namaste

Yorumlar

  1. Bu düşünceyle ömür geçmez.Elbette bu dünya etme bulma dünyası.ne yaşatırsan onu yaşarsın.iyiyide kötüyü de elbet yaşarsın.hayatı öyle yaşamalı ki yaşadıgından asla pişman olmamalı insan."pişmanlık" ve "keşke" kelimelerini asla kullanmamayı öğrenmeliyiz.neticede ne yaşadıysan o an istediğin için yaşadın veya o an öyle davranman gerekiyordu.oldu ve bitti.geriye dönüp bakmamalı.iyide olsa kötüde olsa yaşanılanlar; geriye bir kere dönülürse bir daha yolunu bulmakta zorluk çekersin.o yüzden zaman kavramı çok değerli.anı yaşa ve gözün hep ileride olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriye bakmadan önünü göremezsin ama.Nerede kaldı yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var?

      Sil
  2. Madem herkes ettiğini bulacak, iyilik edin o zaman.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle bumerang gibi, o an yaptığımız iyilik ya da kötülüğün bize geri döneceğinin farkında olmuyoruz. Ama eninde sonunda dönüyor bir şekil de işte

    YanıtlaSil
  4. Bu konuya kınamak da dahil. Kınadığın şey neyse o da başına geliyor.

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle dönüp buluyor katılıyorum.

    YanıtlaSil
  6. eveet doğruuu, kendi diyen kendi olur, yaniiiii :)

    YanıtlaSil
  7. evrendeki karmanın insana bir şekilde ulaştığını deneyimledim bende :)
    dediğin gibi bu düşünceyi unutmadan yaşamalı:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız beni geliştirir.

Popüler Yayınlar