Bahar Gelmese Ne Olur Ki Ben Baharım


Değişimi ve mücadeleyi sever misiniz? Ben çok severim. Bir fikir için, bir ülke için,bir iş için veya bir insan için mücadele etmeyi delicesine severim. Bu haz iyi gelir, ayakta tutar, dinamik yapar.

Tamda değişim rüzgarlarının estiği zamanlardayız. Ve ben yine bilirim ki değişimler sancılıdır. Canını acıtır, var olan kaybolmak istemez, direnir ve hakkıdır. Ama bir değişim rüzgarı esmeye başladıysa, o kan bir kere kaynamaya başladıysa da kaçınılmazdır. 

Zor olan pes etmemektir. Umuttan,inanmaktan vazgeçmemektir. İnadına daha da güçlenmek ve birleşmektir. Tüm olumsuzluklara kulak kapatıp, bir görev gibi hedefe kilitlenmektir. 

Vazgeçenler erken kaybedenler ve kazanma ihtimali artık olmayanlardır. 

Kötü sözler söylemek, karalamak, eleştirmek beyhudedir. Asıl olan tıpkı bir satranç oynarcasına hamlelerini hesaplamaktır. Atı mı piyonu mu yoksa veziri mi ileri süreceğini önceden düşünmek ve başlamaktır.

Evet başlamaktır. Ve ister inanın ister inanmayın başladı. Güzel şeyler başladı. Bahar bizlere gülümsedi. Kendini hatırlattı. Şimdi ılık rüzgarı usulca yüzümüzü yalıyor, saçlarımızı dalgalandırıyor ama asla bizi terk etmiyor.

Ütopyalar güzeldir. Evet güzel olan arzulanandır. Ama kimse bizi inandıramaz bunun bir ütopya olduğuna. Ütopyamız hayalimizde kalsın.Biz şimdi neler kazandık ona bakalım. Varımızı yoğumuzu ortak soframıza dökelim, hatta göz yaşımızla ıslatalım, bir hamur haline getirelim. 

Hazırlanmak için yeterli zamanımız var.Günler geceler bizim. Haydi demek için beklemeyelim. Utanmadan sıkılmadan,başımızı öne eğmeden haydi haydi haydi diye bir araya gelelim. Ve dünyanın en güzel seslerinden en güzel şarkıları söyleyelim. Birlikte söyleyelim. Senin safın bu benim safım şu diye yolumuzu ayrıştırmayalım. Hatta yeni bir yol yapalım. Arkamızdan geleceklere emsal olalım,iz bırakalım.

Olur olur, olmadı olmaz. Kimseyi suçlamayalım. Denedik,istedik olmadı diyelim. Sonra yine deneyelim, yine isteyelim, daha çok isteyelim. Birbirimizi unutmayalım, yarı yolda bırakmayalım.

Mücadele etmekten vazgeçmeyelim. Birbirimize omuz olalım. Yoruldun yaslan birlikte yürüyelim diye yoldaş olalım. Kim yorulmaz ki. Elbette soluksuz kaldığı an olur, ama bilsin ki ona soluk olacak binlercesi var yanında. Yan yana omuz omuza geleceğimizi güzelleştirelim.

Sen bir gül, sen bir neşelen, sen bir inan... Bak nasıl geliyor bahar tüm çiçekleri ve renkleriyle. Hem renklerin ve ağız dolusu gülümsemenin bulaşıcı olmak gibi bir huyu vardır bilir misin? Bilirsin, bilirsin. Hem de en çok sen bilirsin. Ben renklerimle buradayım, baharı kendi renklerimle karşılayacağım. İnanan, mücadele eden ve yanımda olan herkese bulaştırıp en güzel bahar karşılama şöleni yapacağım.

Asla vazgeçmeyeceğim, bahar geldiğinde bile inanmaktan, ütopyamdan dönmeyeceğim. Her zaman daha iyisinin olduğunu ve o daha iyisini almak içinde durmadan mücadele etmek gerektiğini bileceğim.

Umutsuzluğa kapılabilirsin, bir offff çekebilirsin ama asla duramazsın. Durmamalısın. 

Sözlerimiz, şarkılarımız, renklerimizle biz hep baharız, hep de bahar olacağız.

Haydi durma sende katıl mis kokulu bu güzel güneşli bahara, haydi!


Dada


Yorumlar

  1. Karmaşık hisler içinde olduğumuz şu günlerde iyi hissettirdi okumak...Umut hep var ve bahar hep umutta umut hep baharda...

    YanıtlaSil
  2. Doğuştan Haydi'ciyim ne güzel ki, tümüyle katılıyorum satırlara, üstelik ne süreçlerden geçip geliyoruz ama haydiciliğimizi hiçbir güç alamıyor elimizden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok ona sinirleniyorlar zaten. Biat etmiyoruz. :)

      Sil
  3. Gençler değişimi gerçekleştirir umarım, bizim nesil beceremedi.

    YanıtlaSil
  4. Hele hele ortada kaybedilmiş bir şey yokken, neden pes edelim ki değil mi? Duygusal milletiz. İlk anda tökezleyenler oldu ama onlar da ayağa kalkacak.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Dada, şahanesin ve düşüncelerime, hislerime tercümansın. :)
    Kucak dolusu sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Benden de size kucaklarca sevgiler :)

      Sil
  6. İçimizdeki baharı dışımıza çıkartalım <3

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız beni geliştirir.

Popüler Yayınlar